Preskoči na vsebino


Križev pot

Vabljeni, da se v postnem času pridružite molitvi križevega pota
vsak petek po sveti maši od 19. do 19.30 ure.

Križev pot v cerkvi Sv. križa v Mariboru - predvajaj
(vodi domači župnik Tonček Majc - trajanje 32 minut) predvajaj na www.pot-i.si

Križev pot, ki ga lahko  prenesete tudi na mobilni telefon:

- v 3gp obliki - shrani,

- v mp4 obliki - shrani.

Ko premišljujemo Jezusovo trpljenje, tudi naša človeška bolečina ni več tako težka. Velika opora v hoji za trpečim Gospodom nam je, posebno v postu, molitev križevega pota.

Postaje, kot jih poznamo danes, so nastale šele v 17. stoletju. Te so povzete po Svetem pismu, nekatere (trije Jezusovi padci, Veronika) pa po izročilu. Križev pot molimo in premišljujemo lahko tudi na bolniški postelji. Zatorej vabljeni k molitvi križevega pota vsi bolni pa tudi naši mladi.

Z župnijske spletne strani, si lahko prenesete na svoj mobilni telefon tudi posnetek molitve križevega pota iz naše župnije, ki ga v duhu z nami molite sami ali s svojimi starši, dedki, babicami, brati, sestrami, prijatelji... Včasih bo dovolj le nekaj postaj naenkrat. Spletne strani pa naj vam pomagajo, da boste v duhu spremljali Jezusa od Pilatove hiše na goro Kalvarijo.

Na začetku vsake postaje se priporoča, da  molimo vzklik: "Molimo te, Kristus, in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!"

Če boste pri prenosu s spletne strani potrebovali pomoč, se obrnite na gospoda župnika, ki vam bo posredoval kontaktni naslov.

Naj vam molitev postane sreča in veselje ter Božji blagoslov za vse ljudi.

MIR IN DOBRO!

 Print Friendly and PDF