Preskoči na vsebino


Priprava na zakon

Če se želite kmalu cerkveno poročiti, vas vabimo, da se na prejem čudovitega zakramenta Svetega zakona dobro pripravite. Za nadškofijo Maribor je skupna priprava vsak mesec pri frančiškanih, Vita Kraigherja 2.

Tečaj traja tri večere  od 19.00 do 21.00 ure in sicer v ponedeljek, torek in sredo po prvi nedelji v mesecu. Za poroko se prijavite pri župniku vsaj dva meseca pred datumom poroke, in župnik vas bo seznanil z natančnejšim potekom priprave na zakon.

Zakaj je dobro obiskati tečaj priprave na zakon?

  • skozi pogovore z duhovnikom, zdravnikom in zakonskim parom bosta bodoča zakonca izvedela veliko koristnega za to, da bo vaš zakon čim lepši;

  • Imela bosta možnost spoznati druge pare in z njima navezati prijateljske stike ter se kasneje morda vključita v kakšno zakonsko skupino;

  • poglobila bosta razmišljanje o pomenu Svetega zakona, pravi ljubezni in o medsebojnem spoštovanju in dobila vzpodbudo, da se o teh temah pogovarjata tudi doma. 

Najina pot

Še bolj celovita priprava je Šola za zakon, ki  poteka v okviru Najine poti. Namenjena je vsem parom, ki hodijo in imajo resne namene se poročiti ali globje raziskati svoj odnos z Bogom in njegovo vlogo v njunem razmerju.

Več o Najini poti:  http://www.rkc.si/najinapotPrint Friendly and PDF